De mensen in de Doodlekolonie

— Over ons  —

Hoi, mijn naam is Nadoua van Dun-Riffi. Ik ben getrouwd met Michael van Dun en we hebben twee kinderen: Jasmijn en Abel. Wij wonen in het mooie Lommel.

Onze eerste hond

In 2008, toen het nog alleen 'Michael en Nadoua' was kregen wij onze eerste hond Bo. Door Bo leerde wij hoeveel rijker je leven met een huisdier is. Natuurlijk is de onvoorwaardelijke liefde die je van zo'n beestje krijgt heel bijzonder, maar daarnaast kregen we door Bo ook meer oog voor andere mooie dieren en voor de natuur. Dit was voor ons de start van een mooi leven met een huisdier waarbij de natuur centraal staat. Op een gegeven moment ontstond een droom om naast ons werk iets met dieren en de natuur te doen.

Van Bo hebben we helaas afscheid moeten nemen. Toen we weer open stonden voor een nieuwe hond in ons leven zijn we op zoek gegaan naar een hondenras dat goed paste bij onze toenmalige gezinsstituatie. We waren inmiddels een gezin met een eigenwijze peuter en een dreumes die net kon lopen. 

Na veel leeswerk en gesprekken met hondeigenaren van verschillende rassen zijn we uitgekomen op de Australian Labradoodle. Maar waarom? 


De Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een echte gezinshond, leergierig, speels, energiek, niet dominant en empathisch. En niet onbelangrijk actief, want ik wilde ook graag een hardloopmaatje die altijd zin heeft. 

Daarnaast vond ik het ook om verschillende redenen belangrijk dat de hond niet verhaart.

In juni 2021 kwam Australian Labradoodle Bassa in ons leven. Naast bovenstaande eigenschappen is zij ook ontzettend mooi en lief.

Van droom naar werkelijkheid

Het was zo fijn om met haar bezig te zijn, dat ik mezelf er op een gegeven op betrapte dat ik fantaseerde over een nestje van Bassa. Ik ben mezelf verder gaan verdiepen in het ras en in het fokprogramma.

Deze droom werd steeds meer werkelijkheid. Bassa had alle benodigde onderzoeken achter de rug en na alle positieve uitslagen werd Bassa akkoord bevonden als Fokhond. Eind 2023 hebben wij onze eerste puppy's mogen verwelkomen. 

We kijken ernaar uit bij te dragen aan het geluk dat andere gezinnen gaan ervaren, zoals wij dat elke dag ervaren.

Wij zijn aangesloten bij
de Australian Labradoodle vereniging WALA