Het welzijn van de doodles staat voorop

— Onze aanpak —

Bassa bevalt van haar puppy's in haar eigen woonomgeving. In de woonkamer richten we voor haar een fijne plek in waar zij in alle rust kan bevallen en waar de puppy's op kunnen groeien. Bassa zal de eerste weken veel zelf zorgen voor de puppy's. Wij verzorgen en ondersteunen haar. Wanneer nodig nemen wij noodzakelijk taken van haar over, zodat de puppy's krijgen wat ze nodig hebben voor een goede start.


Voeding

De puppy's krijgen de eerste weken moedermelk. Na ongeveer drie weken krijgen zij aanvullende voeding. Dit bouwen we langzaam op, zodat hun darmen hier rustig aan kunnen wennen.  

Socialisatie

Voor een goede socialisatie gaan we vanaf drie weken de puppy's verschillende ervaringen laten opdoen. Denk hierbij aan spelenderwijs ontdekken van verschillende voorwerpen en materialen. Bijvoorbeeld een rollende bal of spelen op gras en andere ondergronden. We zullen de puppy's tijdens deze periode ook laten wennen aan verschillende geluiden zoals spelende kinderen, een stofzuiger of het verkeer. Vanaf vier weken mag bezoek de puppy's komen bewonderen, waaronder ook de toekomstige puppyfamilies. Hiermee wennen de puppy's aan verschillende type mensen.

Met al deze ervaringen maken we een goede start voor de socialisatie die de toekomstige puppy familie later thuis voorzet.Matchen pup en puppy familie

Wie de toekomstige familie wordt bepalen we in
week 6. Tot die tijd observeren we de puppy's en vormen we hiermee een beeld van het karakter van de pup. Wij matchen vervolgens de puppy's met de toekomstige puppy familie o.b.v. het karakter van de pup en de leefsituatie van de familie. Zo krijgt de pup een plek waar hij zich thuisvoelt en de familie een pup die bij hen past! 

In onze aanpak staat het welzijn van de moeder en haar puppy's voorop. Hiermee ondersteunen wij de positieve ontwikkeling van de pup en is de pup er klaar voor om met de toekomstige familie de volgende stappen in zijn sociale ontwikkeling te maken.

Wij zijn aangesloten bij
de Australian Labradoodle vereniging WALA